lördag 4 februari 2012

Att riva ner och bygga upp

Ikväll tänkte vi spela "River ner" igen. Det var ett tag sen vi sist gav oss på den låten. Den är, för dig som inte hört den, en ganska så enkel old school-Hökartorgetlåt. En ryckig, stötig refräng med ett enkelt budskap, och en vers om hemstadens förfall.

Jag gillar egentligen inte att plocka fram gammal ost ur Hökartorgets kylskåp. Det känns nästan alltid roligare att spela nytt (vilket vi givetvis gänker göra också ikväll). Men när det gäller den här låten finns det faktiskt saker som gör att man känner för att sjunga om att riva ner allt, bara för att bygga upp det igen. Utan att bli för pretto här så kan man ändå krasst konstatera att det inte går så bra för good ol' HDA i dessa dagar. Det är nedläggningar till höger och vänster. Hundratals personer kommer förmodligen förlora jobben.

I såna tider kan man plocka fram en gammal ost och inse att den har stått sig rätt bra i det där kylskåpet. Man lägger till en ah-ah-kör, plussar på med lite intensitet och helt plötsligt får en låt ny mening igen. Ni får gärna vara med och riva ner saker med oss ikväll, för precis som med gamla låtar går det alltid att bygga upp dem igen. Det vill jag i alla fall tro. / M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar